OLJE ZA LES EXTERIER 0,5L

14,80  z DDV

Belinka Oil Exterier je bio impregnacija na osnovi rastlinskih olj za zaščito in nego zunanjih lesenih površin (pohodne površine, vrtno pohištvo, obloge…) iz odpornejših vrst lesa (tik, hrast, akacija, kostanj…).

  • brezbarvna bio impregnacija
  • pohodne površine, vrtno pohištvo, obloge, stavbno pohištvo
  • vsebuje sredstva, ki upočasnijo prehiter razvoj plesni
  • ima vonj po citrusih in hitro suši
Pošlji povpraševanje
Vpišite vaše ime
Vpišite vaš e-naslov!
Vpišite vaše vprašanje!

Količina:

Šifra: 010032 Kategoriji: ,

Opis

Olje na površini lesa ne tvori zaščitnega filma. Zato priporočamo redno kontrolo stanja zaščite naoljenih in vremenu izpostavljenih elementov. Interval potrebne nege je odvisen od vrste lesa, mehanskih obremenitev in izpostavljenosti vlagi. Impregnirana površina je vodoodbojna in je ob redni negi odpornejša na škodljive UV žarke kot nenaoljena površina. Priporočamo obnavljanje dvakrat letno z istim izdelkom.

Belinkina olja za les so izdelana iz naravnih sestavin, ne škodujejo zdravju in so prijazna do okolja.

 

Opozorilo

Z oljem prepojene krpe je potrebno po uporabi namočiti v vodi ali sežgati, ker lahko v nasprotnem primeru pride do njihovega samovžiga.

 

UPORABA

Nanašamo na lesene površine, ki morajo biti brez maščob, voskov in nečistoč. Pred nanašanjem površino lesa fino obrusimo z brusnim papirjem in odprašimo. Les mora biti pred nanašanjem olja dobro osušen, saj v nasprotnem primeru zaščita ni ustrezna. Izdelek pred uporabo premešamo. Nanašamo ga v izdatni količini s krpo, čopičem ali z valjčkom na dobro osušeno površino. Po približno 15-20 minutah površino obrišemo s čisto vpojno krpo ali papirjem, da odstranimo odvečno olje in površino zgladimo s suho krpo. Za boljšo obstojnost lesa in pri bolj vpojnih površinah priporočamo večkratni nanos s 24 urnim presledkom med posameznimi nanosi. Les je dobro zaščiten takrat, ko ne vpija več olja. Pri delu uporabljamo osebna zaščitna sredstva. Nanašanje izdelka Belinka Oil Exterier pri temperaturi nižji od 15 °C in relativni vlažnosti nad 75 % odsvetujemo. Orodje takoj po uporabi očistimo z vodo in detergentom ali white špiritom.