BALZAM ZA LES 150G ZA STIK Z ŽIVILI

12,90  z DDV

Visokokvaliteten premaz za zaščito lesenih predmetov. Balzam za les je narejen na osnovi naravnih rastlinskih olj in voskov in je primeren tudi za premazovanje predmetov s stikom z živili.

 

Pošlji povpraševanje
Vpišite vaše ime
Vpišite vaš e-naslov!
Vpišite vaše vprašanje!

Količina:

Opis

PREDNOSTI

● 100% naraven

● umirja les

● vodoodpornost

● za kontakt z živili

● preprost nanos

● enostavno vzdrževanje

 

Način uporabe:

BALZAM ZA LES z mehko krpo vtremo v suh in očiščen les. Po potrebi postopek ponovimo po 24 urah. Na površini lesa naj ostane le zelo tanek sloj balzama, ki ga blago zbrišemo. Naslednjo plast nanesemo, ko je spodnja popolnoma suha – suši se vsaj 24 ur.

Pred kontaktom s hrano priporočamo sušenje vsaj 3 dni. Če želimo, da bo površina primerna n.pr. za posode s tekočino, moramo BALZAM ZA LES nanesti vsaj 3-4x. Med posameznimi nanosi naj se vsak predhodni nanos suši vsaj 24 ur.

Za niansiranje BALZAMU ZA LES lahko primešamo tudi neoporečne zemeljske ali anorganske pigmente v prahu. Primerni za to so npr. VIVAT pigmenti.

 

Približna poraba

150 g za cca. 3 m²

4,0 kg za cca. 80 m²

300 g za cca. 6 m²

16,0 kg za cca. 320 m²

Poraba je močno odvisna od vrste in vpojnosti lesa; gre za orientacijske vrednosti.

 

Obnovitveni premaz

opravimo po potrebi oziroma ko les začne postajati vpojen za vodo (test s kapljico vode).

Čiščenje orodja

obrišemo ali speremo z Oranolom (olje iz lupin citrusov), Čistilom D 60 ali terpentinom. Vzdrževanje in čiščenje premaza: z mlačno vodo z dodatkom blagega čistila, na primer tekočega detergenta za pranje posode.

 

Certifikat za kontakt s hrano

BALZAM ZA OLJE JE v skladu z določili točke 1a 3.člena Uredbe Evropskega parlamenta in Sveta (ES) št. 1935/2004 z dne 27.oktobra 2004 o materialih in izdelkih, namenjenih za stik z živili in o razveljavitvi direktiv 80/590/EGS in 89/109/EGS.

Laboratorijske preiskave je opravil NACIONALNI LABORATORIJ ZA ZDRAVJE,OKOLJE IN PROSTOR v juliju 2014. Evidenčna oznaka je 213b-14/8994-14/09972-A in V.

Za izdajo konkretnega certifikata za kontakt s hrano je dolžen vsak proizvajalec opraviti ustrezne preiskave za izdelek v celoti (les s premazom).